Трима пренаредиха листите в Бургас

Снимка: Архив

В Бургас трима кандидат- депутати пренаредиха листите. Това са Димитър Стоянов от БСП, Ася Пеева от ГЕРБ и Ангел Исаев от ДПС. Номерата и на тримата съответстваха на тези на партиите. Съответно 10-10, 11-11 и 9- 9.

Очаквана бе подкрепата за Стоянов, който е бивш лидер на БСП – топадвокат и уважаван общественик. Той ще заеме позицията зад водача Петър Кънев. Димитър Стоянов е събрал 4566 гласа – 10 % от гласовете за БСП.

В ГЕРБ Ася Пеева е заместник директор на училище в Поморие. Цяло Поморие е гласувало за нея, коментират наблюдатели. Тя печели 6057 гласа. На косъм от пренареждане на листата е бившият депутат и шеф на Горското Румен Желев, който печели 4029 гласа или 5,73 % от общите гласове.

Общинският лидер на ГЕРБ в Бургас и бивш депутат Иван Вълков също е получил много гласове – 3984 гласа(5,66 %), Жечо Станков , бившият зам. министър на енергетиката, има 3001 гласа, а Семир Абу Мелих – 1707 гласа. Засега Абу Мелих е под чертата, но влиза като "първа резерва",примерно ако Василева бъде изтеглена в правителството. Мандатите се разпределят както следва: БСП- 4, ГЕРБ- 6, ОП-2 и ДПС- 2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика