Трима художници-адаши с обща изложба на Йордановден

Трима бургаски художници- адаши: Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов, ще се представят с обща изложба нъвръх именния си ден. На Богоявление изложбената зала "Богориди", ще събере техни почитатели.

"Ще участвам с 15- 16 платна пейзажи и натюрморти. Изобщо подготовката върви като всеки път по това време. Вече 21 години я правим тази изложба. И тримата сме родени тук и си работим тук. Първоначално идеята беше на Йордан Маринов. Събра ни иказа "Адаши, дайте да направим обща изложба. Уж на майтап я почнахме, а то стана сериозно събитие.", коментира пред "Труд" Йордан Петров.

На 6 януари, традиционно, Бургас ще спази традицията, отбелязвайки с поредица от събития Йордановден (Богоявление) и 172 години от рождението на Христо Ботев.

В 11.30 часа от същото място към ул. "Александровска", ул. "Ал. Богориди" и Моста ще потегли литийно шествие за спасяване на Светия кръст. Самият ритуал с хвърлянето му в морските води е насрочен за 12.00 часа. 30 минути по-късно при паметника на Христо Ботев в Приморски парк започва тържествен ритуал за полагане на венци и цветя по повод 172 години от рождението му.

Коментари

Задължително поле