Трио „Саботаж“ се разминава с глоби

Охранителни камери в метрото заснеха тримата обвиняеми през лятото на миналата година. В социалните мрежи те бяха наречени трио “Саботаж”.

За спирането на метрото през лятото

Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков плащат от 1000 до 5000 лева

Тримата са на свобода срещу по 1500 лева

Еленко Божков - енергетик и член на Стратегическия съвет на президента Румен Радев, бившият депутат от НДСВ и адвокат Минчо Спасов и Светослав Трайков - бивш активист на ГЕРБ във Варна, ще платят глоби за спирането на метрото през лятото на 2020 г. Прокуратурата внесе предложение в Софийския районен съд тримата да бъдат освободени от наказателна отговорност и да им бъде наложено административно наказание, научи “Труд” от два независими източници. Така вместо присъди, Божков, Спасов и Трайков ще платят глоби от 1000 до 5000 лева.

Тримата станаха известни като трио “Саботаж”, след като на 20 юли м. г. по време на протестите задействаха бутона за безопасност и изключиха напрежението в метростанцията при Софийския университет. Действията им бяха заснети от охранителните камери и те бяха обвинени в хулиганство.

Тогава тримата бяха пуснати на свобода срещу 1500 лева гаранция. По време на разследването били разпитани близо 20 души. Според прокуратурата смекчаващи вината обстоятелства за тримата са чистото им съдебно минало, трудовата им заетост и доброто им образование. От престъплението нямало и причинени имуществени вреди.

Според източници на “Труд” от политическите среди, Еленко Божков е едно от спряганите имена за енергиен министър в служебния кабинет на Румен Радев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право