Трите национални телевизии чакат нова дата за лидерския дебат от ГЕРБ и БСП

Трите национални телевизии обявиха, че са готови да организира и излъчат лидерския дебат между Бойко Борисов и Корнелия Нинова, когато щабовете да двамата постигнат съгласие за датата и формата му.

БНТ, БТВ и Нова съвместно изготвиха условията и регламента за отразяване на лидерски дебат между ГЕРБ и БСП на 1.03.2017 година. Те бяха обсъдени на обща среща между представителите на новинарските редакции на телевизиите и двата политически щаба. Продуцентските, реализаторските и техническите екипи положиха максимални усилия за излъчване на дебата.

Днес на обяд изпратихме нашето последно предложение до политическите партии - от 19.30 дебат с експерти и от 20 часа лидерски дебат. Политическите сили обаче не постигнаха съгласие помежду си за формата, посочиха от трите национални медии.

За реализирането на дебат е необходимо потвърждение за участие от всеки един от двата щаба. Условие, което към момента не е изпълнено.

Телевизиите остават в готовност заедно да отразят такъв дебат на друга дата, след като ГЕРБ и БСП постигнат консенсус за условията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика