Три бързи производства за пиян шофьор-беглец, без книжка, заловен след полицейска гонка

Снимка: Архив

25-годишен шофьор стана рекордьор с броя на досъдебните производства, образувани срещу него за нарушения на закона. Мъжът, родом от с. Хаджидимитрово в съседната Ямболска област, бил заловен след полицейско преследване на сливенска територия, съобщиха от МВР. Той се придвижвал с лек автомобил "Роувър".

На 21 октомври около 21 часа бил засечен от полицейски екип в с. Тополчане. Вместо да спре на подадения от служителите на реда сигнал, той натиснал и профучал с колата си край патрулката. Започнало преследване. След като бил заловен, се установило, че не притежава шофьорска книжка и на това отгоре е седнал пиян зад волана. Пробата отчела 1,38 промила алкохол. Отвели го в полицейския арест, където изтрезнява. Срещу него са образувани три бързи производства за управление на моторно превозно средство без правоспособност, в пияно състояние и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

След гонка в два сливенски квартала на 21 октомври следобяд в ареста на полицията е задържан и 30-годишен мъж. Той също се опитал да осуети полицейска проверка, като избягал с автомобила си "Ауди А 8". Започнало преследване в квартал "Клуцохор". Гонката продължила в кв."Комлука". Междувременно полицията предприела заградителни действия и заловила водача-беглец. Установило се, че той няма книжка. Задържали го за едно денонощие по Закона за МВР. Номерата на колата са свалени, регистрацията - прекратена. Образувано е досъдебно производство за препятстване органите на реда.

Коментари

Задължително поле