Три роторни машини и един БАТ чистят в Свищовско

Проходът на Републиката е почистен и е проходим, съобщиха от Областната администрация във Велико Търново. От началото на обилния снеговалеж областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна телефонна връзка с директорите на отговорните за пътното поддържане институции и координира работата по почистването на пътища в областта. Информация се обменя и с кметовете на общини и екипите, които почистват пътищата.

Катастрофа е станала на територията на РУ - Стражица. На пътя между селата Драганово и Сушица са се ударили товарен и лек автомобил. Пострадала е една жена, която е транспортирана към горнооряховската болница.

Поетапно започна пропускането на автомобили по пътя Велико Търново – Русе в района на Поликраище, където тази сутрин възникна катастрофа между два тира.

Осигурени са три роторни снегорина и един „БАТ“ на дежурство в Свищов, 19 трактора, 49 комбинирани автомобила за разпръскване на пясък и почистване на сняг, 4 пясъкоразпръсквача, 5 лугопръскачки и 14 товаръчни машини.

В готовност да се справят с възникването на сложни ситуации са структурите на Областното пътно управление, пожарната служба, Регионалната здравна инспекция, КАТ, ДАИ, Вик „Йовковци”, Център за спешна медицинска помощ и Басейнова дирекция – Плевен. Във всички детски заведения и училища са осигурени необходимите количества горива за отопление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България