Тръмп заплаши Венецуела с война, от Каракас го обявиха за "луд"

Снимка: Архив

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че в отговор на ескалиращата политическа криза във Венецуела той обмисля различни възможности, които включват използването на военна сила.

„Ние разполагаме с много опции относно Венецуела, включително възможността за използване на военна сила, ако е необходимо“, коментира Тръмп.

„Разполагаме с военнослужещи по целия свят, на места, които са много далеч. Венецуела не е много далече, а там хората страдат и умират“, допълни той.

В отговор, министърът на отбраната на южноамериканската страна, Владимир Падрино, определи заплахата от страна на тръмп на като „лудост".

„Това е акт на лудост, акт на върховен екстремизъм", подчерта генерал Падрино, който отговаря за Въоръжените сили на Венецуела.

По късно стана ясно, че президентът на САЩ е отхвърлил молба на венецуелския си колега Николас Мадуро да разговарят по телефона. От Белия дом коментираха, че Тръмп ще се съгласи да разговаря с лидера на Венецуела „когато демокрацията в тази страна бъде възстановена“.

„САЩ подкрепят гражданите на Венецуела, които са изправени пред продължаващите репресии при режима на Мадуро. Президентът Тръмп с удоволствие ще разговаря с лидера на Венецуела, когато демокрацията в тази страна бъде възстановена“, подчертаха от Белия дом.

Коментари

Задължително поле