Тръмп затяга още правила за имигранти

Прокарваните от Доналд Тръмп промени в имиграционната политика се радват на подкрепа сред американците.

Промените засягат висококвалифицираните чужденци

Битка за избиратели на финалната права преди вота

Аминистрацията на президента Доналд Тръмп спешно затяга процедурите, позволяващи на американски компании да наемат квалифицирани служители от чужбина, като целта е да се запазят работни места за американци във време на висока безработица, съобщи Ройтерс.

Службата по бюджета към Белия дом прави спешна ревизия на процедури за издаване на работни визи. Подготвя се до края на годината и стесняване на определението “специална професия”, прилагана при наемането на чужденци по визовата програма H-1B.

Втора скоростна ревизия на правила предвижда повишаване на размера на заплатата, която работодателите трябва да плащат, за да демонстрират, че чуждестранните им служители няма да изместят американци със същите професионални умения.

Темата за имиграцията може да се окаже част от инструментите на Тръмп за печелене на избиратели на финалната права преди ноемврийския вот. Стивън Милър - основен “архитект” на имиграционната политика на Тръмп, твърди, че промените ще се радват на масова подкрепа сред американците. “Няма да има пазар за онези, които занижават заплатите с визи H-1B и така изхвърлят американски работници”, обяснява Милър.

Коментари

Задължително поле