Тръмп звънна на Зеленски и го поздрави за победата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поздравил в телефонен разговор Владимир Зеленски за победата на изборите за президент на Украйна, пише УНИАН. Американският президент го е поздравил за провеждането на „блестяща кампания.

Тръмп е поздравил Зеленски и е определил изборите като важен етап в историята на Украйна, се казва в заявление, разпространено от Белия Дом.

„Президентът Доналд Тръмп говори с избрания президент Владимир Зеленски и го поздрави с победата на проведените на 21 април избори в Украйна. Президентът му пожела успехи и определи изборите като важен етап в историята на Украйна, отбелязвайки техния мирен и демократичен характер“, се отбелязва в съобщението.

Американският лидер е „подчертал непоколебимата подкрепа на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна – в пределите на нейните международно признати граници – и е изразил готовност да работи заедно с избрания президент Зеленски и украинския народ за провеждането на реформите, които ще укрепят демокрацията, ще повишат благосъстоянието и ще изкоренят корупцията“ в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка