Тръмп зове медиите за край на враждебността (ИНФОГРАФИКА)

И Робърт де Ниро получи взривно устройство

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова медиите да прекратят “безкрайната враждебност” и “постоянните негативни и понякога фалшиви атаки и истории”, предаде Би Би Си.

Апелът му дойде на фона на серията от бомби, пратени срещу опоненти на Тръмп - предимно високопоставени представители на Демократическата партия, но и нейни привърженици, а също и в телевизия Си Ен Ен, обвинявана редовно от президента за фалшиви новини.

На митинг в Уисконсин, където подкрепи републикански кандидати за междинните избори за Конгрес на 6 ноември, Тръмп обяви, че иска всички слоеве на обществото в САЩ да се сплотят в “мир и хармония”, но добави, че медиите “имат отговорност да зададат учтив тон”. Той заяви, че се въздържа от остра реторика след случая с пратките с взривни устройства, които заклейми. И отправи призив към всички, ангажирани с политика, “да спрат да третират политическите си опоненти като морално дефектни”.

Критиците на Тръмп го обвиниха в двуличие, като припомниха, че самият той използва злостен език срещу свои опоненти и медии. А демократи заявиха, че ставащото в страната е по негова вина заради негови “думи и действия”, одобряващи актове на насилие и разединяващи страната.

Последният адресат на пакет с подозрително устройство бе актьорът Робърт де Ниро - критик на Тръмп. Пакетът бил пратен до ресторант в Ню Йорк, собственост на Де Ниро, вчера сутринта, когато заведението било празно.

Това е осмият случай на бомба по пощата за последните 4 дни. Първо взривно устройство получи US милиардерът Джордж Сорос. В сряда пакети бяха пратени до бившия президент Барак Обама, до вицето му Джо Байдън, до главния прокурор при Обама - Ерик Холдър, в дома на експрезидента Бил Клинтън и съпругата му Хилъри, до Максин Уотърс, която е видна представителка на демократите, член на Конгреса от Калифорния. Пакет бе адресиран и до бившия шеф на ЦРУ (при Обама) Джон Бренън, той бе получен в нюйоркския офис на Си Ен Ен, който бе евакуиран за кратко.

Към момента никой не е поел отговорност за пратките, които ФБР разследва.

18_100

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка