Тръмп: Искам свят без мита и субсидии (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разговорите с колегите му лидери на държавите от Г-7, по отношение на търговията, са били „изключително продуктивни“ и че би предпочел свят свободен от мита и субсидии, ако останалите държави се отнасят към САЩ справедливо, съобщават световните агенции.

„Никакви мита, никакви бариери. Така трябва да бъде. И без субсидии. Това заявих (на срещата)", настоя Тръмп на заключителната си пресконференция преди да отпътува от канадския курорт Ла Малбе.

„Имахме изключително продуктивни дискусии върху нуждата от честна и реципрочна търговия“, заяви той. „Искаме и очакваме другите държави да предоставят справедлив достъп до техния пазар за американския износ и ще предприемем каквито стъпки са нужни, за да защитим индустрията и работниците от нечестни практики, от които има много. Изчистваме ги, бавно, но сигурно“, допълни американският президент.

Агенция Ройтерс цитира френски представител, според когото Тръмп е участвал във всички дискусии на срещата на Г-7 и видимо е искал да допринесе за споразумение.

Налице е "уникална възможност" със Северна Корея, заяви още днес Тръмп, преди да отпътува за Сингапур. Той похвали затворената комунистическа страна, че работи "много добре" със Съединените щати.

Може би ще разбера "още на първата минута" от предстоящата си във вторник среща в Сингапур със севернокорейския лидер Ким Чен-ун дали ще може да бъде постигнато споразумение със Северна Корея, увери Тръмп. Той потвърди, че целта остава закриване на севернокорейската ядрена програма, и изрази задоволство от свършената до момента работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка