Тръмп обвини Джо Байдън,че е отказал да се подложи на тест за наркотици

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че неговият опонент Джо Байдън е отказал да се подложи на тест за наркотици преди дебата във вторник.

"Джо Байдън току-що обяви, че няма да се съгласи на тест за наркотици. Ха, чудя се защо", написа в туитър президентът.

Тръмп не уточни откъде е взел тази информация. Засега няма такива изявления на Байдън в туитър, съобщения от журналистическия пул, който го придружава, нито в емисиите на основните информационни агенции.

Тръмп настоява и Байдън, и самият той да се подложат на тест за наркотици преди или след дебата. Той обяснява това с факта, че „мнозина казват“, че Байдън приема някои лекарства, които помагат за проясняване на съзнанието и активиране на мисловните процеси. Кой точно казва това, Тръмп не уточнява. Преди ден, отговаряйки на този въпрос, той предложи самите журналисти да потърсят отговора в интернет.

Първият телевизионен дебат между двамата претенденти ще се състои на 29 септември. В продължение на час и половина на кандидатите ще бъдат задавани въпроси по шест избрани теми, с интервал от 15 минути. Темите включват назначаването на съдия във Върховния съд, вълненията в американските градове, борбата с коронавируса, сигурността на изборите и икономиката.

Коментари

Задължително поле