Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Тръмп одобри пускането на експериментални лекарства срещу COVID-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че департаментът по храните и лекарствата ще започне скоро да използва нови лекарства за борба с коронавируса.

Тръмп каза, че департаментът ще „махне всички червени линии“ пред тези медикаменти и те ще се появят на пазара „веднага, след като ги получим“, пише Washington Examiner.

Тези лекарства все се се намират в тестова фаза, но администрацията на Тръмп прави всичко възможно да забърза процеса, за да може на пазара да има средства за борба със заразата, която вече причини почти 100 смъртни случая в САЩ, а общият брой на пациентите с болестта е 7038 души във всички щати.

„Това, което (Департаментът по храните и лекарствата) прави е невероятно. Аз им дадох насоки да елиминират остарелите правила и бюрокрацията. Трябва да премахнем всяка бариера“, каза Тръмп.

Департаментът обмисля да пусне на пазара лекарство, по-рано използвано за лечение на малария, наречено хлорохин, което според лекарите може да е ефективен метод за лекуване на пациентите с COVID-19. Тръмп смята, че това е „изключително обещаващо“ лекарство, „като се имат предвид резулатите и другите тестове“.

Друго лекарство, което може да се използва за срещу вируса е ремдесивир, антивирусно средство, което по-рано се е използвало за борба с ХИВ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.