Тръмп определи ООН като клуб, където хората „да си прекарват добре времето“

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, като каза, че световната организация е просто клуб, където хората „да си прекарват добре времето“, съобщава CNBC.

%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%bc%d0%bf

„ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!“, написа Тръмп на страницата си в Туитър.

Коментарът му идва, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска на новоизбрания американски президент за това САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че „що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари“.

Тръмп и Обама влезоха в спор за това кой е щял да спечели изборите за държавен глава в САЩ тази година, ако борбата е била между тях двамата.

В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

След изказването му обаче Тръмп го оспори, като написа в Туитър, че „няма начин“ за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика.

Като примери Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с групировката "Ислямска държава".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка