Тръмп открива офис във Флорида

Обвинението за импийчмънт влезе в Сената

Байдън не вярва предшественикът му да бъде осъден

Доналд Тръмп отвори офис във Флорида, който ще отговаря за дейностите му като бивш президент на САЩ, но и за продължаване на инициативи на администрацията му, предаде Ройтерс.

“Офисът ще отговаря за кореспонденцията, публичните изявления и появи на президента Тръмп, както и за официалните му действия за прокарване на интересите на САЩ и за продължаване на инициативите на администрацията на Тръмп чрез обществени активности”, се казва в официално изявление.

В последното си обръщение като президент Тръмп обеща: “Ще се върнем под някаква форма”. Има и твърдения, че той се кани да основе партия.

Съобщението за откриването на офиса дойде в понеделник, в деня, в който Камарата на представителите внесе в Сената на САЩ обвинителния акт за импийчмънт на Тръмп за подбудителство на кървавата атака по Капитолия на 6 януари, в която загинаха петима души. Делото в Сената ще започне на 8 февруари.

Междувременно президентът Джо Байдън заяви, че не вярва да бъде събрано нужното мнозинство от 2/3 (в 100-местния Сенат) за осъждане на Тръмп. За целта освен всички 50 демократи, трябва и поне 17 сенатори републиканци да гласуват срещу бившия президент от тяхната партия.

Коментари

Задължително поле