Тръмп планира да отнеме разрешителното за достъп до секретна информация на свои опоненти

Тръмп обмисля да отнеме разрешителното за достъп до секретна информация на свои опоненти. Мярката ще засегне бившия директор на ЦРУ Джон Бренан и още пет длъжностни лица, заемали ключови позиции.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че президентът Доналд Тръмп "проучва механизмите" за отнемане на достъпа на шест длъжности лица, които са се занимавали с националната сигурност, включително и на бившия директор на ЦРУ Джон Бренан.

Сред засегнатите ще са още бившият директор на ФБР Джеймс Коми, бившият директор на националното разузнаване Джеймс Клапър, бившият директор на ЦРУ Майкъл Хейдън, бившият съветник по националната сигурност Сюзън Райс и Андрю Маккабе, който до март беше заместник директор на ФБР, информира БНР.

Сандърс коментира, че те са "политизирали своите позиции и в някои случаи са си осигурявали приходи от обществените услуги и разрешенията за сигурност, с които са работели”.

“Факт е, че хората с разрешения за достъп до секретна информация сеят безпочвени обвинения за неподходящи връзки на администрацията на Тръмп с Русия и правят внушения с нулеви доказателства", каза тя.

 

Коментари

Задължително поле