Тръмп посети болницата, в която се лекуват пострадалите в стрелбата във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, придружаван от първата дама Мелания, посети болницата, в която се лекуват пострадали в масовата стрелба в гимназия във Флорида , предадоха световните агенции.

В болницата в Помпано бийч Тръмп разговаря с лекарите и сестрите и им благодари за грижите, полагани за ранените. Тръмп каза, че те вършат невероятна работа. Президентът посети и пострадали от стрелбата.

Американският президент похвали лекарите, че са реагирали за рекордно бързо време и каза, че някои от жертвите са били докарани в болницата за 20 минути.

Тръмп посети и офиса на шерифа на окръг Броуърд, където стана масовото убийство, за да се срещне с полицаите, реагирали първи на стрелбата. „Вие свършихте невероятна работа и ние го оценяваме. Всички говорят за това“, каза Доналд Тръмп, цитиран от Си Ен Ен.

Същевременно на предварително обсъждане между членове на училищния съвет на гимназията, в която бе извършено масовото убийство, бе решено, че сградата ще бъде разрушена, а учениците ще бъдат преместени в ново здание. Стойността на операцията ще е 30 милиона долара.

Коментари

Задължително поле