Канада изряза Тръмп от „Сам вкъщи 2”

Президентът на САЩ се заяде с Джъстин Трюдо

Сцената е била извадена много отдавна

„Филмът никога няма да е същият! (шегувам се)” написа в петък сутринта в профила си в социалната мрежа „Туитър” президентът на САЩ Доналд Тръмп, след като медии зад Океана разкриха, че канадската държавна телевизия е излъчила по Коледните празници семейната комедия „Сам вкъщи 2”, изрязвайки сцената в която главния герой се среща и разговаря с настоящия обитател на Белия дом.

Тръмп спекулира също така, че това е станало по нареждане на канадския министър-председател Джъстин Трюдо, защото го е накарал „да плаща повече за търговия и НАТО”. Канадската държавна телевизия обясни случилото се, с довода че сцената с Тръмп във филма от 1992 г. е била изрязана много преди последния да стане президент, на основание ефирното време за излъчването на филма.

В защита на баща си в „Туитър” се надигна и 13-годишният син на Доналд Тръмп, Барън, който нарече в соц-иалната мрежа решението на канадската телевизия като „жалко”.

Филмът е заснет по времето когато Доналд Тръмп е най-известният магнат в областта на строителството в Ню Йорк и придобива Хотел „Плаца” в града, където са заснети част от кадрите, включително тези, в които упътва героя в търсената от него посока.

Коментари

Задължително поле