Тръмп: Съгласен съм с Ким Чен-ун, че личните ни отношения остават много добри

Снимка: Архив

Американският президент реагира положително на готовността на севернокорйския лидер за трета среща помежду им

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира днес позитивно на г отовността на севернокорейския лидер Ким Чен-ун да се срещнат за трети път, предаде Асошиейтед прес. Той се съгласи с оценката на Ким, че личните им отношения са добри и също изрази желание за нова среща.

"Съгласен съм с Ким Чен-ун, че личните ни отношения остават много добри, може би "отлични" е още по-точното определение, както и че би било добре да има трета среща на върха, за да можем напълно да разберем какво отстоява всеки от нас", написа Тръмп в туитър и добави, че с нетърпение очаква деня, в който ядрените оръжия на КНДР и санкциите срещу нея ще могат да бъдат премахнати.

В реч пред пред парламента на КНДР Ким хвърли вината за провала на срещата си с Тръмп през февруари на едностранните искания, които по думите му били отправили САЩ. Но каза, че личните му отношения с американския президент остават добри и той е отворен за идеята за трета среща на високо равнище, ако до края на годината САЩ предложат взаимноприемливи условия за споразумение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят