Ким Чен Ун готов да се срещне отново с Доналд Тръмп

Снимки: Twitter/Архив

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази готовността си да се срещнр за трети път с американския президент Доналд Тръмп, въпреки неуспешната среща на върха в Ханой, съобщава централната телеграфна агенция на КНДР "KCNA".

"Ако Съединените щати намерят решение, което да споделим с тях и с правилната позиция да предложат провеждането на третата среща на върха и преговорите между ръководителите на КНДР и САЩ, ние сме готови отново да се съгласим с това,"заявява Ким Чен Ун, цитиран от агенцията. Лидерът на Северна Корея е призовал САЩ да преразгледат отношението си към преговорите за денуклеаризация на Корейския полуостров, тъй като счита, че е необходимо Вашингтон да разработи "справедливо и взаимно приемливо" решение. "Няма да се поколебая да подпиша споразумението, само ако е написано така, че да отговаря на интересите на Северна Корея и САЩ и то да бъде справедливо и взаимно приемливо", подчерта Ким Чен Ун.

В изказването си пред Върховното народно събрание лидерът на КНДР обясни своята гледна точка относно причините за провала на срещата на върха между двете страни в Ханой, отбелязвайки, че тази среща "ни накара силно да се съмняваме в правилността на предприетите стъпки и искреността на намеренията на САЩ за подобряване на двустранните отношения. На втората среща на върха ние очертахме необходимите стъпки и начини за изпълнение на съвместното изявление от 12 юни, изразихме нашата решимост да предприемем по-сериозни и надеждни мерки и очакваме САЩ да отговорят на това", цитира агенцията заявлението на Ким Чен Ун".

Лидерът на Северна Корея отбелязва, че Вашингтон трябва да направи подходящи заключения от тази ситуация, преди да планира да проведе третата среща на върха, тъй като "ние не сме щастливи и не искаме да видим среща на високо равнище, подобна на срещата на върха в Ханой".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят