Туитър и Фейсбук предават контрола върху президентските акаунти на Джо Байдън

Туитър и Фейсбук обявиха, че на 20 януари догодина ще предадат на Джо Байдън контрола върху официалните акаунти на американския президент. На тази дата демократът Джо Байдън трябва да положи клетва като нов президент на САЩ. Президентът републиканец Доналд Тръмп обаче не признава поражението си на изборите на 3 ноември, и твърди, без да представи доказателства, че е имало големи изборни измами.
 
@POTUS (President of the United States или президент на Съединените щати) е официалният акаунт на президента на САЩ както в Туитър, така и във Фейсбук. Иначе Тръмп публикува предимно на други места и в двете социални мрежи - съответно в акаунта @realDonaldTrump в Туитър и на Фейсбук страницата @DonaldTrump.
 
"Туитър се подготвя активно да подкрепи предаването на институционалните акаунти на Белия дом на 20 януари 2021 г.", потвърди компанията пред Ройтерс информация на изданието "Политико".
  
В отговор на запитване на агенцията, от Фейсбук припомниха, че през 2017 г. са извършили този преход в сътрудничество както с администрацията на оттеглящия се президент демократ Барак Обама, така и с екипа на избрания за негов наследник Доналд Тръмп. "И ние очакваме да направим същото" и сега, казаха от компанията.
 
Двете социални мрежи ще предадат също на бъдещата администрация в деня на встъпването в длъжност на Джо Байдън като президент на САЩ контрола върху официалните акаунти на Белия дом, на вицепрезидента и на първата дама.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка