Туристи от 89 националности гостували във Варна

Туристи от 89 националности са гостували във Варна миналата година и са потърсили услугите на Туристическия информационен център /ТИЦ/, съобщиха от общината.

От януари до ноември 33 257 чужденци са получили в ТИЦ подробна информация за културните забележителности и събития в града, туристически карти, пътеводители на различни езици и рекламни брошури. Броят на посетителите се е увеличил с близо 20% спрямо предходната година, като най-многолюдни по традиция са били немците, следвани от французи, поляци и руснаци. Гости от същите националности, заедно с британци и българи са участвали в безплатните пешеходни турове с гид, които се организират от 5 г. от общината и Съюза на екскурзоводите в България. 1434 души от 67 държави са се включили в проведените от май до октомври 86 обиколки на забележителностите на Варна, като сред тях е имало и туристи от Уругвай, Чили, Филипини, Южна Корея и ЮАР, уточниха от общината.

Оттам припомниха, че миналия април ТИЦ-Варна стана първият сертифициран от Министерството на туризма инфоцентър, който бе отличен и със сертификат за качество от една от най-големите международни платформи за споделяне на мнения и отзиви TripAdvisor. По използваната петобална система посетителите в центъра оценяват качеството на предоставяната услуга на 4,5 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони