Туркиня и децата й са изчезнали на гръцко-турската граница при река Марица

Гръцката полиция издирва турска гражданка и нейните три деца, изчезнали, след като лодка, превозващи девет души е заседнала на река Марица, която отделя Гърция от Турция, предаде Ройтерс.

Полицията на Гърция е спасила четирима мъже между 24 и 40-годишна възраст, както и едно дете, след като е била информирана за инцидента по-рано в четвъртък. „Според показанията им, те са имали за цел да достигнат до Гърция от Турция. Те съобщават, че съдът им се е ударил в скала и е заседнал. От тогава жената и трите ѝ деца липсват“, заяви прессекретар на гръцката полиция.

Старият контрабандистки път през речната граница между двете страни се използва все по-често от бежанците от Близкия изток. Турски граждани също го използват след неуспешния опит за преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган от преди две години.

Реката може да се пресече с гребане за няколко минути, но бързо течащите ѝ води са коварни.

Гръцките власти съобщават, че спасените мъже и дете са откарани в център за прием и идентификация и че се провежда издирване на липсващите хора. Все още не е ясно дали спасените са поискали убежище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа