Туркиня на 86 години е успяла да пребори коронавируса

Туркиня на 86 години от Сакария /Северна Турция/, страдаща от хронични заболявания, е успяла да пребори коронавируса, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

Ресмийе Ъшък, която има високо кръвно, сърдечно-съдови и белодробни проблеми, се е заразила с новия коронавирус от сина си и снаха си, които на 12 март се върнали от религиозно поклонение "умра" в Саудитска Арабия.

Възрастната жена е посетила близките си, които са били под карантина в дома си. Малко след това синът и снахата са получили здравословни оплаквания и са дали положителни резултати на тест за коронавирус, след което са били приети в болница.

След това и Ресмийе Ъшък е постъпила в болница заради кашлица и при нея също е бил установен коронавирус. След лечение и тримата са дали отрицателни резултати на тестове за коронавируса. Синът и снахата са изписани на 29 март, а Ресмийе Ъшък - на 1 април.

Възрастната жена, чийто пример дава надежда за други пациенти, борещи се с коронавируса, споделя, че е много щастлива, че е победила болестта. Тя се моли Бог да пази всички от тази злина и призовава хората да си стоят вкъщи и да не излизат навън.

Според последни данни общо 23 934 души в Турция са заразени с коронавируса, а 501 са починали. Оздравелите от Ковид-19 в страната са 786 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа