Турнирът в София води повече звезди

Тенис турнирът „София оупън“ ще преразгледа политиката си и ще промени фокуса си за следващото си издание догодина. Завършилата в неделя надпревара беше организирана около заявката на Григор Димитров, но родният ас отказа участие в последния момент, като обясни решението си с травма и преумора.

„В този бизнес винаги има такива ситуации и организаторите трябва да са готови – заяви президентът на федерацията по тенис Стефан Цветков. - Оттук нататък нашата стратегия, ще бъде да залагаме на поне няколко звезди, за да няма такива ситуации като тази. Нашата работа като федерация е да има турнир тук, да има сериозен тенис. Предстоят ни хубави неща.“

Изпълнителният вицепрезидент на АТП за Европа Дейвид Мейси изрази надежда, че надпреварата ще продължи да се провежда в София. Първоначалният договор бе за 3 години и изтече в последния турнир, но предстоят преговори за удължаването му.

„Решението ще бъде взето от местните спонсори, а не директно от ATP – обяви Мейси. - Ако спонсорите са доволни турнирът да остане тук, както и федерацията, правителството и феновете, не виждам причина да не продължи и през следващите години.“

Иначе като шампион на третото издание се поздрави Мирза Башич (Босна и Херцеговина), който надигра със 7:6 (6), 6:7 (4), 6:4 Мариус Копил (Румъния) в драматичен финал пред почти пълните трибуни на „Арена Армеец“.

Коментари

Задължително поле