Турската полиция арестува 61 заподозрени за наркотрафик и тероризъм

Полицията в турския окръг Измир е предприела мащабни акции с арести на заподозрени за наркотрафик, обири и подготовка на терористични нападения преди празника Невруз, кюрдската Нова година, предаде ТАСС.

По информация на Анадолската агенция полицията е задържала за разпит 61 заподозрени.

В операцията са участвали 1500 служители на различни полицейски отдели - за борба с тероризма, за борба с наркотиците, за организираната престъпност. Арестите са извършени от специални сили, действащи с помощта на хеликоптери.

При обиски в жилищата на заподозрените са иззети 12 броя нерегистрирано огнестрелно оръжие с боеприпаси, хладно оръжие, наркотици и голямо количество документи на забранената в Турция Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Кюрдската Нова година се отбелязва на деня на пролетното равноденствие 21 март. Всяка година Невруз се празнува от около 300 милиона души в различни страни на Централна Азия, Близкия изток, Кавказ и на Балканите.

В Турция по традиция властите засилват мерките за сигурност в регионите, където се празнува Невруз, главно в източната и югоизточната част на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят