Турската полиция е заловила автомобил с четири чувала подпечатани бюлетини

Снимка: Архив

Турската полиция е заловила днес четири чувала с предварително подпечатани бюлетини в автомобил в района на град Суруч, Югоизточна Турция, съобщава електронното издание на в. "Джумхуриет".

Полицията е спряла колата, стреляйки във въздуха. Три лица, които пътували в превозното средство, са задържани.

Полицаите са действали по получен сигнал, според който автомобил пътува с вече подпечатани бюлетини към местно училище, в което са открити избирателни секции, за да подмени гласовете в урните.

Когато екипите се опитали да спрат колата, шофьорът е увеличил скоростта и полицията е стреляла предупредително във въздуха. Тримата пътници изхвърлили бюлетините на пътя.

По случая е започнато разследване.

Град Суруч, окръг Шанлъурфа, се оказа днес сцена и на други предполагаеми изборни нередности. Турски медии разпространиха твърдения, че в една от изборните урни в Суруч е имало "масов вот", а също и че членове на различни секционни комисии са били удряни.

Турската агенция Демирьорен съобщи, че трима души са били ранени в Суруч при разпра между две групи избиратели, дошли да гласуват. Причината за възникналия конфликт, в който е било използвано огнестрелно и хладно оръжие, не е известна. Спорът приключил с намесата на полицията, а ранените са откарани в болница. Има задържани.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят