Турски митничари заловиха 104 килограма хероин на "Капъкуле"

Снимка: Агенция "Митници"

Над 104 килограма хероин бяха спрени преди да влязат в България вчера. Той е разпределен в две на пръв поглед независими една от друга пратки. Двата удара са на турските митничари на граничния пункт "Капъкуле", съобщи Канал 3.

По-голямата пратка е от 67 кг и 366 кг хероин, който бил натоварен в ТИР, превозвал железни профили. Камионът бил подложен на щателен оглед с рентген и на претърсване с две кучета. Открити са 130 пакета дрога, които били сложени в талаш с цел да бъдат заблудени кучетата. Арестуван е шофьорът на камиона – 42-годишен българин с инициали З.А.А., който вече е предаден на съда в Одрин.

В другия случай на път за "Капитан Андреево" е задържан иракски гражданин с лек автомобил, който превозвал 36 кг и 812 г. За да привлече по-малко подозрения той бил с жена си и двете си деца. Въпреки това колата също била подложена на проверка с рентген и куче, които открили 75 пакета разполежени в двигателното отделение на автомобила.

Така общото количество на задържания хероин, насочил се към България, е 104 кг и 178 г, която турските власти изчисляват на стойност 21 милиона турски лири или 6,76 милиона лева.

Коментари

Задължително поле