Турция ни предаде Митьо Очите

Турция екстрадира в България Димитър Желязков. Митьо Очите беше предаден на представители на Съдебна охрана на летището в Истанбул. Очаква се редовният полет да кацне на летище София в 20:46 часа, съобщи БНТ.

Димитър Желязков беше обявен за международни издирване с червена бюлетина на Интерпол на 2 август, миналата година, заради обвинения за ръководене на организирана престъпна група за рекет, изнудване и разпространение на наркотици. Часове преди това той влиза в Турция през Гърция. Задържан е в луксозен хотел край Босфора на 4 август в компанията на Бенчо Бенчев, тогава общински съветник от БСП в Бургас и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Бенчев и Узун бяха екстрадирани незабавно у нас. Митьо Очите остана в ареста в Истанбул, а страната ни поиска от Турция да ни бъде предаден. Турската прокуратурата обаче се възползва от възможността и със съдебно решение поиска от страната ни допълнителна информация за Желязков.

Според източници на националната телевизия в Турция имат съмнения, че Желязков оказва логистична подкрепа на трафиканти на дрога от Афганистан през югоизточната ни съседка към страни от Европа.

От МВР разпространиха снимки и видео от екстрадацията на Митьо Очите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България