Търновски студент с рекордна 20-та изложба

Студент от ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ открива своята 20-та изложба. Експозицията е подредена в Регионалната библиотека в старата столица.

Първенецът по брой изложби на факултета по изобразително изкуство Нуркан Нуф е на 21 години, но упоритостта, вдъхновението и таланта му осигуряват все повече успехи. Нуркан е от Разград. Третокурсникът е от специалност рисуване и интермедия. Като всеки творец казва, че рисува откакто се помни, но професионално се среща с изкуството, когато започва обучението си във Велико Търново.

Различното в последната му изложба е, че всички 11 картини, нарисувани за по-малко от два месеца, са посветени изцяло на любовта , а техниката, която е използвал е не само смела и новаторска, но и авторска.

Картините са провокативни и трудно разгадаеми на пръв поглед. Съдържат тайнственост, която всеки може да интерпретира чрез собствените си емоции. Верен на творческата си натура Нуркан е избрал и нестандартни плакат и покани за своята „юбилейна“ любовна изложба, които крият в себе си много символика.

Поканите са във формата на жерави, които според източната култура символизират надежда и вярност, а символът върху постера за изложбата е разбито, обърнато сърце, изписано със символи, модерни в социалните мрежи.

Коментари

Задължително поле