Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Търсят място за държавната опера в Пловдив

Заместник-министърът на културата Румен Димитров се срещна с областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Повод за срещата беше реализацията на идеята за намиране на подходящо място, но което да бъде изграден новият дом на Държавната опера в града под тепетата.

Зам.-министър Димитров е в Пловдив заедно с експерти, за да огледа подходящи терени, на които би могло да бъде изградена нова сграда, в която да се настани Държавна опера – Пловдив. В момента тя представя своите спектакли в Градския дом на културата „Борис Христов“, чиято сцена обаче не е достатъчна, за да побере по-мащабни музикални концерти и представления.

И Румен Димитров, и Здравко Димитров са на мнение, че липсата на самостоятелна сграда на Операта, особено в контекста на домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 г., не позволява на културната институция да разгърне целия си потенциал, за това е изключително важно въпросът да бъде решен в спешен порядък.

Зам.-министър Димитров обсъди с областния управител няколко потенциални терена, на които би могло да бъде изграден самостоятелен модерен оперен театър. Заместник-министърът на културата се срещна и с председателя на инициативния комитет на фондация „Дом за пловдивската опера“ Любозар Фратев. Информация от срещата и предприетите конкретни стъпки ще бъде изнесена на нарочна пресконференция, планирана за 25 юли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.