Убиецът на хазартния бос Миджурина иска съкратено следствие

37-годишният Михаил Станчев разстреля съперника си и рани тежко красивата Симона миналото лято

Михаил Станчев, който е подсъдим за убийството на бизнесмена Коста Николов-Миджурина, е готов да признае всички факти и обстоятелства по обвинението, за да бъде съден по съкратеното следствие. Така 37-годишният Станчев ще може да се възползва от правото да получи присъда с една трета по-ниска от това, което постановят магистратите. Това стана ясно по време на съдебния процес срещу него, който започна във вторник.

Пред съдиите Михаил потвърди какво е извършил и призна напълно вината си. Съдията го попита дали е наясно, че самопризнанията му ще бъдат използвани при определянето на присъдата, на което той отговори:"Да, г-н съдия".

На 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг, пред хотел "Сън Вилидж", Станчев уби Коста Николов и рани тежко с изстрел в главата 22 годишната си бивша приятелка Симона Тодорова. Дива ревност е в основата на престъплението, казаха разследващи. Симона и Михаил имали връзка, но красавицата започнала работа в хотел, собственост на хазартния бос Миджурина. Той започнал да я ухажва и това вбесявало Михаил Станчев. Във фаталния ден на убийството, Миджурина отишъл пред хотела, за да вземе Симона за вечеря. Той бил в автомобила си, а на задната седалка били негови приятели- семейство от Сливен, които станали свидетели на кървавия инцидент. Михаил се приближил до седналия във возилото си бизнесмен и стрелял буквално от упор в главата му. Симона в това време тичала от хотела към тях и викала,опитвайки се да предотврати инцидента, но Михаил стрелял и по нея. Момичето две седмици бе в кома в болницата и все още не се е възстановила напълно.

Семейството на разстреляния хазартен бос претендира за кръвнина от общо 350 хил. лв., а пострадалото 22-годишно момиче предяви иск от 70 хил. лв.

Симона не се яви в съдебната зала, въпреки че мина повече от година от стрелбата, която беляза началото на миналия туристически сезон.

Коментари

Задължително поле