Убиецът от клуб "Бали" се предаде в полицията във Видин

Шефът на ОД на МВР Петър Коцин и окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова

Заподозреният за убийството на на 31-годишния Теодор по прякор Папура във видинския бар "Бали" се е предал сам в полицията в понеделник в 15 часа в присъствието на адвокат. Това съобщи на брифинг шефът на областната дирекция на МВР Петър Коцин. 48-годишният Александър С. , по прякор Шемета е бил в групата от 5 човека, където е станала схватката около 7 часа сутринта.

Загиналият е прострелян фатално със законно притежаван газов пистолет, преправен да стреля с бойни патрони. "Откакто се е предал, заподозреният не е казал нито дума", обясни за "Труд" окръжният прокурор Ваня Ненкова. Александър е задържан за 72 часа, вече му е повдигнато обвинение за умишлено убийство по член от закона, който предвижда от 10 до 20 години затвор, обясни Ненкова.

Според комисар Коцин в полицията са постъпвали множество сигнали за това, че във въпросното заведение - "Клуб Бали" се предлага дрога, но при проверките на място те не са се потвърдили в нито един от случаите. Окръжният прокурор Ваня Ненкова заяви, че ще предложи на общината да разгледа статута на нощния локал, който се оказа, че работи от 4 часа сутринта и създава непрекъснати проблеми на хората в квартала. Няма други задържани по случая обясниха още от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право