Убиецът от село Сотиря поиска милост

Защитата на убиеца Мартин Трифонов е внесла жалба във Върховния касационен съд.

С обжалване пред Върховния касационен съд

Наказанието - доживотен затвор без право на замяна, било нехуманно

Убиецът на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря обжалва присъдата си пред ВКС, съобщи адвокатът на почерненото семейство Сиво Сивов.

22-годишният Мартин Трифонов получи най-тежкото наказание в българския закон - доживотен затвор без право на замяна, за жестокото убийство на невръстното дете, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за опита си да изнасили момиченцето и извършените блудствени действия, съпроводени с употреба на сила. Присъдата бе постановена от състав на Окръжния съд в Сливен и потвърдена от Бургаския апелативен съд. Трифонов сега очаква милост от последната съдебна инстанция, като в мотивите си защитата му е посочила, че наказанието му е нехуманно, каза още адвокат Сивов.

Тежкото престъпление бе извършено посред бял ден на 15 август 2019 г., на метри от дома на детето, където убиецът го причакал и нападнал. Кристин издъхна още същия ден. Заключенията на съдебния лекар бяха, че една от множеството травми, нанесена от удар в черепа, е била несъвместима с живота на детето и никакви усилия на лекарите не биха могли да спасят живота му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право