Убийците на бившия военен от Белослав остават в ареста

Двамата роми са екзекутирали стареца с нож и ножица за 8 бона

Окръжният съд във Варна даде в неделя най-тежката мярка ”задържане под стража„ за двамата убийци на 80-годишен старец от Белослав.

20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов, остават зад решетките, след като бяха задържани броени часове след зверското престъпление. Двамата роми са обвинени в грабеж, придружен с убийство на възрастния мъж.

На 24 януари бай Георги, бивш военен, беше открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. Убийството е станало в ранните часове, като от пенсионера по предварителни данни са задигнати 8000 лв.

Само за няколко часа спестените пари на стареца били похарчени до стотинка, най-вероятно на хазарт в казино и за наркотици.

За да издаде къде крие парите си, бай Георги е бил ръган с нож , с ножица, ритан и жестоко пребит, имал е счупени ребра, посочи наблюдаващият окръжен прокурор Милен Ставрев.

Стана ясно, че и двамата са били дрогирани при извършване на жестокото умишлено престъпление. Единият е бил задържан още същата вечер, а другия - в 5 ч.на следващия ден и беше докаран по домашни пантофи. С мотива, че клиентът му Митко Иванов е млад и с чисто криминално досие и за да не се раздухвал случаят, служебната защита поиска делото да се гледа на затворени врати. Въпреки несъгласието на държавното обвинение с това, съдия Жулиета Шопова отстрани представителите на медиите от залата.

Определенията на ВОС за наложената постоянна мярка „задържане под стража” на двамата могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд.

Ако бъдат признати за виновни, НК предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право