Убийци на пенсионер влизат в затвора за 15 години

Снимка: Архив

Двамата затрили дядо Георги за 8000 лв., които профукали в игрални зали  

Двама млади мъже от Белослав ще лежат по 15 години в затвора, след като Варненският окръжен съд ги призна за виновни за извършен грабеж и  убийство на пенсионер.

Зверството 24-годишният Митко Иванов и 22-годишният Диян Валентинов извършили на 24 януари 2019 г. Двамата обитатели на ромската махала употребявали наркотици и обичали да играят хазарт. Имали дългове и се чудели как да ги погасят. Научили, че 80-годишният Георги Добрев има пари. Бившият военен вземал голяма пенсия и живеел сам. Затова на 21 януари призори Диян и друг негов приятел на име Георги влезли в дома на дядото и откраднали спестовната му книжка и 900 лв. Бързо профукали  парите в игрални зали във Варна.

След 3 дни Диян решил да повтори удара заедно с Митко. След като се надрусали, двамата облекли тъмни дрехи, а Митко си сложил и ръкавици, за да не оставя следи. Проникнали в дома на пенсионера, но той още бил буден. Грабителите запушили устата му и започнали да го мъчат, за да посочи къде крие парите си. Били го и с нож му нанесли порезни рани в областта на шията. После го удряли с бутилка и го душили. Накрая го довършили с два удара с ножица във врата. След това претърсили цялата къща. Намерили 4 пачки с общо 8000 лв. и веднага отпътували за Варна, където проиграли цялата сума за хазарт.

Трупът на възрастния човек открил на другата сутрин брат му, който живеел наблизо. Нападателите били арестувани светкавично. Задържан бил и Георги, който участвал в първата кражба от дома на дядото. През декември миналата година той бе осъден условно, припомниха от прокуратурата. Двамата убийци ще лежат в затвора при строг режим. Те бяха осъдени да платят на сина на жертвата задигнатата сума, както и 50 000 лв. кръвнина. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле