Арестуваха грък, пакетирал и продавал незаконно кафе на едро

Десислав Чуколов: АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16

Кола блъсна диво прасе на пътя София-Варна край Търново Движението в района е затруднено

Евакуираха самолет на „Шереметиево“ заради странен мирис и задимяване в пилотската кабина Осем души са пострадали

Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за F-16 за 6 месеца

Теменужка Петкова извърши промени в ръководството на БЕХ Новият изпълнителен директор на енергийния холдинг е Жаклен Коен

Борисов подкара катер във Варна (ВИДЕО) Добре е, че икономиката тегли напред, за да можем да отделяме средства за модерна техника, заяви премиерът

Вулканът Етна се активизира

Парламентът удължи работното си време до приемане на точките, свързани със сделката за F-16

Министър Горанов: Имам доверие за всичко на директора на НАП, освен за информационната сигурност

Домашен арест и обвинение за рецидивист, крал халва Апашът е рекордьор са 20 криминални и съдебни регистрации

БСП настоява премиерът Борисов да присъства на дебатите за F-16

Велизар Енчев за определението „северномакедонци“: Те имат комплекси по отношение на своята измислена нация и история, която е на 90% присвоена от българската

Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Увеличават се безработните в Свищов Общо 108 души без работа са регистрирани за месец в крайдунавския град

Тенденция на нарастване броя на регистрираните безработни отчитат в община Свищов. В края на ноември на трудовата борса са регистрирани 851 души, което представлява увеличение спрямо предходен месец със 108 души. Това увеличение е характерно за този период и е свързано с приключване на селскостопанските и строителни дейности.

Равнището на безработица се покачва с 0,7 пункта и в края на месеца е 5,4 % /при 6.0 % на национално ниво/. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1063 души или с 212 души повече от сегашния.

Експертите констатират увеличение на групите на лицата с основно и средно образование, които са без препитание. Има обаче снижение на заемания дял на безработните с начално и висше образование.
Групата на безработните лица с начално и по-ниско образование е от 63 души, а лицата с основно образование са 129 души. Висшистите без работа са 178 души.

Лицата със средно образование са 481, което е 56,52 на сто от структурата на безработните по образование.
Трудова реализация през ноември с посредничество на бюрото по труда са намерили 59 души, от които 4 – по насърчителни мерки и програми за заетост, 12 – по ОП „РЧР”, а останалите 43 – на първичен пазар.
Прекратените регистрации поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица са 23, а прекратените по други причини – 8.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.