Удрят тенисистите с рекордни глоби

„Уимбълдън“ раздава рекордни наградни фондове, но най-престижният тенис турнир в света събра и рекордни глоби от участниците тази година. Досега са наложени санкции на обща стойност 106 400 долара за нецензурни изказвания, чупене на ракети, нарушения на дрескода и други провинения.

Близо половината от цялата сума се дължи на тежкото наказание на Бърнард Томич за „представяне, несъответстващо на професионалните стандарти“ след загубата му за по-малко от час в първия кръг. В сравнение с това доста ниска изглежда глобата от 3000 долара на италианеца Фабио Фонини, който наруга англичаните и пожела бомба на падне в тенис комплекса.

Серина Уилямс пък ще се раздели с $10 000 заради увреждане на тревното покритие. Американката успя да го направи докато блъскаше ракетата си в корта. Независимо от това тя се класира за полуфиналите в женската схема след трудна победа с 6:4, 4:6, 6:3 над сънародничката си Алисън Риск.

„Доволна съм, защото Алисън игра страхотно – заяви Уилямс. - Беше много трудно да й се противопоставя, енергията на зрителите ми помогна.“

Симона Халеп (Румъния) също намери място във финалното каре след 7:6 (4), 6:1 срещу Шуай Джан (Китай).

Коментари

Задължително поле