Ужас – сръбска легенда болен от левкемия

Ужасна новина застигна футбола. Синиша Михайлович, една от най-големите сръбски легенди и всепризнат майстор на прекия свободен удар, е болен от левкемия. Еврошампионът с „Цървена звезда“ от 1991 година сега е треньор на „Болоня“.

Когато чух новината, се сринах – призна Михайлович. - Седях дни наред и плачех безутешно. Животът ми мина пред очите. Това не бяха сълзи от страх. Респектиран съм от болестта и съм готов да се боря с нея. Главата горе! Ще се боря докрай, както винаги през живота ми. Нямам търпение да вляза в болницата и битката да започва. Болестта е тежка, но победима. Говорих с моите футболисти. Някои се разплакаха. Казах ми, че сега е моментът да атакуваме и да победим. Ще спечеля за моето семейство, за децата ми и за всички, които ме обичат.“

Михайлович разказа, че баща му е бил болен от рак и поради тази причина редовно си е правил тестове. Преди година е нямало никакви симптоми.

Стилиян Петров, рекордьорът по мачове в националния отбор, е пример за всички, борещи се с левкемията. Легендата се излекува и вече е в цветущо здраве.

Коментари

Задължително поле