Умря канибалът от Голямо Буково

Канибалът от Голямо Буково Николай Гьоргов е починал от естествена смърт, съобщиха в четвъртък негови съселяни.

През 1995 година Гьоргов, който е бивш моряк, уби двама души от странджанското село и яде от вътрешностите им. После лежа в психиатрия, беше в затвора в Ловеч, но заради психичното си заболяване, не бе съден. Върна се отново в Голямо Буково и живя редом с хората там повече от 20 години. Всички се страхуваха от канибала, правиха подписки да ги отърват от присъствието му, но напразно. През последните години кметът на селото го возеше лично с колата си до близкия град Средец да си вземе хапчетата за месеца, и всички да са спокойни, че ги пие.

Няколко години след зловещите убийства през 1995-а бабите в Буково се залостваха с железни врати и ридаеха, че внучетата им през лятото не идват при тях за ваканцията. Родителите им не ги пускаха, заради бившия моряк, историята за когото смрази цяла Странджа.

Николай Гьоргов плавал с корабите, но по време на един рейс паднал и си ударил главата. Спрял да работи и започнал да чете странна литература - за вечен живот, който ще има, ако яде от вътрешностите на хора. Гьоргов, който вече бил в плен на шизофренията, изпаднал в умопомрачение и си съставил списък с нарочени за жертви. В него били все хора от Голямо Буково.

През една зловеща нощ започнал да изпълнява пъкления си план. Успял да убие една самотно живееща възрастна жена, както и най-близкия си приятел Ангел Дзиров, с когото редовно си пиели ракията. Под №3 бил горският, а под №4 - магазинерката на селото - Анета.

Гьоргов планирал убийствата да станат в една нощ. Но при горския ударил на камък - мъжът излязъл от къщи с пушката си и Николай не посмял да го закачи. Анета пък извадила късмет. Въпросната вечер отишла до града и не се прибрала. След двете убийства Николай се прибрал в дома си, а когато буковци открили труповете на жертвите, полицаите бързо стигнали до него и бил арестуван.

Коментари

Задължително поле