УниБИТ избра нов ректор

Проф. д. ик. н. Стоян Денчев обявява избирането на проф. д. н. Ирена Петева на поста ректор на УниБИТ

Проф. Ирена Петева оглави Университета по библиотекознание и информационни технологии

След два изключително успешни мандата, през които Университетът по библиотекознание и информационни технологии се утвърди като водещо учебно заведение в България, проф. д. ик. н. Стоян Денчев освободи ректорския пост.

На 27 декември беше проведено Общо събрание, по време на което проф. Денчев огласи публично своя отчет за периода 2014-2018. В ретроспективния му анализ бяха изтъкнати постиженията на ръководството, на студентите и учените в следните направления: материално-техническо, структуро-образуващо, методическо, научно-изследователско, технологично, международно, културно, интеграционно, акредитационно.

Според последните отчети на МОН УниБИТ се намира на едно от челните места по комплексна международна дейност, тъй като са проведени десетки семинари и конференции, гостувания на чужди лектори, тече непрестанен студентски и докторантски обмен по програмите „Еразъм” и „Еразъм+”. УниБИТ е единствният български университет с катедра, асоциирана към ЮНЕСКО.

За нов ректор единодушно беше избрана проф. д.н. Ирена Петева. За председател на Общото събрание на УниБИТ беше избран проф. д. ик. н. Стоян Денчев, а за зам.-председател – доц. д-р Румелина Василева. Досегашният председател на Общото събрание проф. Димитър Иванов награди проф. Денчев със специално изработен пръстен, на който е гравирано логото на УниБИТ.

На снимките:

Проф. д. ик. н. Стоян Денчев обявява избирането на проф. д. н. Ирена Петева на поста ректор на УниБИТ

Проф. д. ик. н. Стоян Денчев с наградата, присъдена му Акадмичния съвет и връчена от председателя на Общото събрание проф. Димитър Иванов.

Коментари

Задължително поле