Тръмп разкритикува търговския дисбаланс между САЩ и Япония

50,5% е средната избирателна активност в Евросъюза

Ето какви са резултатите от изборите за Европейски парламент на базата на вота във всички държави членки

ЦИК при 51% обработени протоколи: ГЕРБ – 30,76%, БСП – 25,32% "Демократична България" засега прескача бариерата с вота от чужбина

Вижте резултатите от европейските избори на базата на вота в 27 държави

„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

УНСС вдига нов модерен корпус

Първа копка на нов модерен корпус на Университетът за национално и световно стопанство бе направена днес, когато вузът отбелязва 97-та годишнина от своето създаване.

На официалната церемония, предхождана от тържествен водосвет присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите и ректор на Минно-геоложкия университет и Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“, както и студенти и преподаватели.

Новият супермодерен 5-етажен корпус трябва да бъде завършен след 2 години и няколко месеца. В него ще има 4 аули, всяка от които за 250 студенти, 4 зали за по 120 студенти, 4 зали за по 80 студенти и 4 зали за по 40 студенти, както и два тестови центъра с по 280 места, 19 преподавателски кабинета и заведение за хранене за студенти със 100 места. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ и държавния бюджет.

Днешният ден е особено знаменателен. Полагаме пореден камък в основите на бъдещето като университет. Пожелаваме си на 100-годишнината на университета всички да можем да прекрачим прага на една модерна и функционална сграда“, заяви ректорът на УНСС проф. Стати Статев.
„Така базата на университета ще се увеличи с 20% и ще се даде възможност за още по-добра организация на учебния процес“, каза още проф. Статев.

Започваме реализацията на един от най-смислените проекти по оперативна програма „Региони в растеж“. Така след 2 години и 3-4 месеца ще можем да се радваме на най-модерната част на УНСС“, заяви министър Николай Нанков.

По повод годишнината на университета официалните гости поднесоха венци на паметника на на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС.

След това бе открита и Стена на славата, която събира имената на преподаватели и студенти на вуза, заемали висши държавни длъжности – министър-председатели и техни заместници, председатели на НС, министри, шефове на БНБ и главни прокурори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. и като се замисли човек, че преди 25 години ако не те приемеха нилъде (дори лесо или минногеоложкия бяха с пъти по-добри студенти) винаги можеше да станеш икономист….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.