Ураганът на американското пропадане

Демократи в САЩ обвиниха Доналд Тръмп и руснаците, че те са организирали бурята "Ури" и снежния апокалипсис в Тексас

Управлението на новия президент на САЩ, по подобие на последния президент на СССР, е съпроводено от катаклизми. Снежната буря ''Ури'', която обхвана южната част на САЩ, на практика парализира производството там, и усложни сериозно живота на гражданите. Фабриките спряха там, а над 4 млн. къщи останаха без електричество, което означава и без отопление. Ураганът "Ури" обхвана 11 щата, включително Тексас, Арканзас, Тенеси, Кентъки и Луизиана.

В пълно съответствие с руската поговорка „докато гръмотевицата не светне, селянина не се прекръства“, но природното бедствие изненада разглезените южняци. Работата беше принудително спряна в много заводи на General Motors, Toyota Motor и Ford Motor. Тексас пострада най-много, като рафинериите спряха заради замръзването.

Температурата спадаха до -22 градуса по Целзий.

В резултат на това електроцентралите спряха да работят, спряха работа и отоплителните уреди и поне 2 милиона американци се преместиха в колите, за да се сгреят.

Жителите на Тексас, които не можехат да живеят в личния си автотранспорт заради неговия размер (или липса), но имаха електрозахранване в домовете си, масово включваха отоплителни уреди. В резултат тук и там избухнаха пожари, които пристигналите на място пожарни коли не успяха да потушат, защото пожарните хидранти бяха замръзнали. Дори болниците останаха без топлина и светлина, с всичките катастрофални последици за тежко болните пациенти.

По очевидни причини новият президент на САЩ Джо Байдън незабавно обяви извънредно положение в Тексас. И започна трескаво да търси виновните и да наказва невинните. Ясно е, че тежкото състояние на американската енергийна индустрия провокира катастрофалната ситуация.

Достатъчно е да се каже, че през последното лято жителите на Калифорния вече седяха на тъмно заради масовите верижни изключвания на електрозахранването. Според някои експерти, чиито анализи с разчети се публикуват по някаква неразбираема причина само в републиканските издания, това блокиране се е случило заради прекомерното увлечение на чиновниците по "зелените" източници на електроенергия и пренебрегването на ремонта и модернизацията на традиционните електроцентрали. В допълнение към всичко това, своята лоша роля изиграха и износените електропреносни мрежи, което е поразително за проспериращия Запад.

В щата Тексас мащабното изключване на електричеството се случи не през лятото, а през зимата. Разбира се, според представителите на Демократическата партия, състоянието на електроцентралите и на електрическите мрежи няма нищо общо с това. Според източници от социалните медии, в най-добрите традиции на потомствените бюрократи, Джо Байдън е провел среща с пълния състав на Съвета на икономическите съветници на Белия дом, и в хода на тази среща всъщност е обвинил Доналд Тръмп в безпрецедентния размер и силата на урагана ''Ури'', обяснявайки че всички проблеми се дължат на екологичната политика на бедния Доналд.

Оказва се, че главната причина за урагана е опитът на Тръмп да съживи въглищната индустрия в Западна Вирджиния, която беше унищожена от бившия президент Барак Хюсеин Обама. Или - ако Доналд Тръмп не беше изоставил Парижките споразумения, нямаше да има ураган.

''Мозъчните'' американци в същите социални мрежи допълниха умозаключението на президента със собственото си предположение. По тяхно просветлено мнение ураганът "Ури", студът и снеговалежите са свалили в нокаут беззащитните САЩ от злата Русия, използвала за това мистериозно "климатично оръжие". Предполага се, че руснаците са виновни и за летните затъмнения и злодейското убийство от полицията на афроамериканския наркоман Флойд.

Идеята, разбира се, е страхотна. Съвсем, в духа на горбачовата Перестройка. Тогава, спомням си, комунистическата партия беше обвинена за всички неприятности. Сега, според много политически анализатори, САЩ решително вървят по пътя на „демократизацията“. И така, скоро ще имаме шанса да чуем за злите руснаци, които заедно с Тръмп унищожават американската индустрия.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения