Условна присъда за сливенец, който отвлякъл жена, а докато бил в ареста се оженил за нея

Сливенец получи 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за отвличане на жена и за държане на хашиш и екстази. Наказанието му бе наложено от Окръжния съд в Сливен по съкратеното съдебно следствие - съобщиха от обвинението. Интересен е фактът, че след като извършителят на отвличането бил задържан в ареста за стореното престъпление, той и жертвата сключили граждански брак.

Пострадалата била интимна приятелка на подсъдимия. 32-годишният Г.Т. често я ревнувал, като пристъпите на ревност обикновено идвали след употреба на алкохол. Жената не веднъж подавала жалби в полицията срещу него, но в последствие ги оттегляла. За пореден път между двамата избухнал скандал, когато били на почивка в Слънчев бряг. Тогава приятелката излъгала, че отива до магазин. Вместо това си хванала автобуса и се прибрала в Сливен. Скрила се в дома на нейна близка. Няколко дни по-късно, вечерта на 9 октомври миналата година, мъжът я открил. Заплашил я с нож. Насила я отвлякъл и отвел в собственото си жилище, където я заключил и я набил. Близката на отвлечената съобщила за случая в ОД на МВР и така Г.Т. бил задържан. При процесуално-следствените действия наркотичните вещества били открити в неговия апартамент. Съдът му наложил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Бил в ареста, когато на 30 ноември сключил брак с жертвата на отвличането.

Пред съда Г.Т. признал фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и свидетели по делото не са били разпитвани. Наложеното му наказание е общо и за двете престъпления. Споразумението между подсъдимия и обвинението, което е одобрил Окръжният съд в Сливен, е окончателно.

Коментари

Задължително поле