Условна присъда за смъртта на двама родители на пътя

72-годишният Т.Г. получи условна присъда от 2 г. и 8 м. с 3-годишен изпитателен срок за това, че по непредпазливост причинил смъртта на двама мотористи. Присъдата бе постановена от Окръжния съд в Сливен. Жертвите на тежката катастрофа са мъж на 38 и жена на 37 години от Сливен. След жестоката им смърт двете им малки деца останаха сираци.

Катастрофата станала посред бял ден, на 29 август 2015 г., на главния път Сливен-Бургас. Двамата родители пътували от Сливен в посока Бургас с мотоциклета си „Хонда”. Преди разклона за Глушник се ударили челно в старозагорски джип „Киа”, шофиран от стареца. Ударът е бил фатален, загинали са на място.

Преди смъртоносния сблъсък, шофьорът на джипа го спрял за известно време за почивка на шосето. Ударът настъпил при неговото потегляне, когато той навлязъл в насрещната лента за движение. Водачът-пенсионер бе подведен под отговорност за няколко нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на които причинил по непредпазливост смъртта на сливенското семейство. Сред тях: че се е движил в насрещната лента на двулентовия път, че не е пропуснал да премине вече пътуващия по пътя мотоциклет, че не е спрял за почивка най-вдясно от пътя по посока на движението си и че е спрял в участък с недобра видимост. Т.Г. е лишен и от шофьорска книжка за срок от 3 години.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право