Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Условна присъда за шеф на фирма, ощетил хазната с милиони

Снимка: Архив

Собственик и управител на варненска фирма се отърва с условно наказание за източване на над 4, 5 млн. лв. ДДС от хазната.

Преди 10 г. Николай Николов приел оферта да регистрира на свое име фирма „ПХГ Динамик“ ЕООД срещу 300 лв. месечно възнаграждение. Част от търговската дейност на дружеството била имитирана чрез оформяне на документи, които стой подписвал в качеството си на управител. До средата на ноември 2007 г., в продъжение на седем данъчни периода той подавал фалшиви декларации в НАП и приспаднал неследващ се данъчен кредит в общ размер на 4 544 975 лв.

За престъплението прокуратурата настояваше 34-годишният мъж да влезе в затвора за 4 г. Пред окръжния съд обаче Николай си призна вината, а защитата му пледира за минимална присъда, тъй като не той е инициирал престъплението.

В крайна сметка магистратите осъдиха „бизнесмена“ на 2 г. и 8 месеца лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. Николов трябва да плати с лихва на държавата източените милиони, разноските по делото, както и държавната такса върху уважения граждански иск в размер на 181 799 лв., постанови съдът. Решението може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.