Успех №1 на „Адмира“ е срещу „Интер“

Адмира Вакер“, следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа, се гордее с отстраняване на „Интер“. Споменът обаче е много „брадат“ - датира от 1973 година. Друго по-сериозно постижение е срещу френския „Кан“, който сега се подвизава в долните дивизии. ЦСКА ще бъде 24-тия съперник на „Адмира Вакер“ в историята на евротурнирите.

Сегашният отбор не впечатлява с познати имена. Чужденците са само трима – сръбският защитник Милош Спасич, испанецът Йоне Кабрера и казахът Александър Меркел. Всички останали начело с треньора Ернст Баумайстер са австрийци. Той е легенда на „Аустрия“ (Виена) и има 39 мача за националния отбор – включително на световните първенства през 1978 и 1982 година. Като треньор Баумайстер няма успехи.

Скаути на „Адмира Вакер“ бяха на трибуните на стадион „Сконто“ в Рига. И видимо останаха недоволни, че ЦСКА продължи. Споделиха пред ръководството на „червените“, че са значително по-добрият отбор.

В най-големият австрийски вестник „Курир“ отбелязаха завръщането на Нестор Ел Маестро в австрийския футбол. „Треньорът на българите е бивш асистент на „Аустрия“ (Виена), а помощник му е Вундеркинда – брат му Никон Ел Маестро“, написа „Курир“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ