Установиха осем лица, обявени за общодържавно издирване, при масирани проверки в Нова Загора

На снимките: Моменти от специализираната операция в Нова Загора.

Осем лица, обявени за общодържавно издирване, са установени при масирани проверки в Нова Загора на 12 февруари, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Специализираната операция е протекла между 12 и 18 часа в сряда.

Били са изградени 5 контролно-пропускателни пункта на входа и изхода на града, завардени са черните пътища от и към квартал „Шести“, мобилни екипи са патрулирали в близките села. В резултат на това са били проверени 347 лица, 213 автомобила и 13 каруци. Задържан е извършител на 2 кражби. От къща в кв.“Шести“ е иззет близо 1 кг тютюн без бандерол и 320 къса саморъчно свити цигари. Иззети са 10 амуниции за конски впряг заради нарушения по общинската наредба. Констатирани 84 нарушения, повечето от които – по Закона за движение по пътищата.

Операцията е проведена с участието на полицейски сили от ОД на МВР, жандармерията, под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен. Подобни операции за противодействие на престъпленията срещу имуществото, личността, разпространението на наркотици, контрабанден тютюн, цигари и алкохол се провеждат всяка седмица в Нова Загора, уточниха от МВР – Сливен. Резултатът е, че регистрираните престъпления през 2019 г. са намалели със 153 в сравнение с предходната година.

Коментари

Задължително поле