Майк Пенс ще посети Колумбия в подкрепа на Хуан Гуайдо

Външният дълг на Гърция възлиза на 30 000 евро на глава от населението

Лондон предлага алтернатива за Брекзит Не е ясно дали Брюксел ще се съгласи

Утре отварят офертите за изграждането на 19 км от пътя Мездра–Ботевград

Молдовски опозиционни лидери твърдят, че са били тровени Обвиняват властта, че иска смъртта им

Жълт код за силен вятър в цялата източна половина на страната утре

Папа Франциск поиска конкретни мерки в борбата срещу педофилията в църквата

София има нужда от два пъти повече нови жилища Нарастването на заплатите прави покупката на дом по-лесна

Калоян Паргов: Две години чакам анализ на причините за липсата на шофьори в градския транспорт

Банков скандал тресе Скандинавия След Дания и Швеция е замесена

Административният съд прекрати делата по жалби на роми от Войводиново

Бойко Борисов: Няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, заяви премиерът

Белгия си търси дълговете от Кадафи Брюксел предлагал на Триполи съмнителна схема

Български производител вдига завод за над 40 милиона лева във Враца

Министърът на туризма награждава победителите от конкурса за детска рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България“

Участие в управлението на Натура 2000 поиска бизнесът Предлагат въвеждане на изискване за представителност за неправителствените организации

В управлението на Натура 2000 да участват национално представителни работодателски и браншови организации – това е записано в становище по проекта за промени в Закона за биологичното разнообразие, разпространено от Българската стопанска камара (БСК). Общественото обсъждане на измененията ще се проведе утре в София.

Ето целия текст на становището на БСК:

С разработването на проекта на ЗИД на Закона за биологичното разнообразие е въведен обсъждания подход за управление на мрежата Натура 2000 в България.

В тази връзка БСК подкрепя решението управлението на мрежата Натура 2000 на регионално ниво да бъде вменено в компетенциите на РИОСВ, както и създаването на Национален консултативен съвет и Комитети на заинтересованите страни на регионално ниво.

Предвиденият Национален консултативен съвет за Натура 2000 към министъра на околната среда и водите съгласно § 24 е съставен от широк кръг заинтересовани страни, които имат отношение към управление на територии и акватории в Натура 2000. Считаме обаче, че в предложения текст следва да се допълни, че за участие в Националния съвет се включват представители на национално представителните организации на работодателите и браншови организации техни членове. Съответно за всички неправителствени организации следва да бъдат регламентирани критерии за представителност, които при необходимост да бъдат посочени в утвърдения от министъра на околната среда и водите правилник (съгл. чл. 116а, ал.3).

Следва да се прецизира текста по чл. 117а, ал. 2 /§. 25/, определящ състава на Комитетите на заинтересованите страни към органите за управление на мрежата Натура 2000 на регионално ниво, като се включат представители на регионални сдружения, членуващи в национално представителни организации на работодателите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.