Отстраниха от длъжност кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Премиерът Борисов посети Голямата базилика на Филипопол в Пловдив (НА ЖИВО)

Могерини: Преговорите със Северна Македония и Албания са от решаващо значение и за ЕС

Зареждат 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” със свежо гориво

Англичанин е с опасност за живота след пожар в Разградско

Геният на Гео Милев – труд и честност Кратък живот, белязан от изумително работолюбие и шедьоври

Акция на гръцката полиция в окупирана от мигранти сграда в Атина

1300 км безплатно на година Хибридната Sonata се възползва от слънчевата енергия

Възрастен мъж загина след удар от кола край летище „Варна“

Крадци задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе

САЩ: Русия блокира ученията на НАТО в Черно море

Румен Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България

На косъм от смъртта бил един от пациентите на кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Собственик на дупнишка финансова пирамида се хвърли от 7-ия етаж на блок в Благоевград

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите днес

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Едни от най-атрактивните участници в тазгодишното издание на MasterChef – Даниел Радойков, Кольо Минчев и Николай Немигенчев, посрещнаха първите си гости дни преди финала на шоуто по Би Ти Ви. Кулинарите вече сформираха своя собствена марка – Men in the Kitchen, под която планират да правят интерактивни гурме събития. Те искат да съчетават вкусната храна с интересни игри и духа на предизвикателствата на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Такава беше и дебютната им вечеря, на която предложиха на стотиците фенове на предаването четиристепенно меню, селекция от вина и забавни упражнения с ножа, тест за мерене „на око“ и сглобяване на деконструиран десерт. Най-впечатлени бяха малките им фенове, които с ентусиазъм мериха мляко, боб и леща, за да спечелят кухненска дъска и снимка с кулинарите.

Повече от 120 гости провериха дали красивите ястия на Даниел, Кольо и Николай, които са гледали в MasterChef от малкия екран, са също така апетитни и в действителност. Те опитаха опитаха амюз буш, състоящ се от желирано гаспачо с фламбирана скарида, маринован в портокалови кори гъши дроб и сладко от смокини върху домашно изпечен брьош, както и сюзме – вид крема сирене, оваляно в запечен шам фастък с билки. Предястието съчетаваше агнешки момици на сю вид с прясно мляко и билки, сорбе от краставица и билки, мус от кисело мляко и мурсалкси чай. Мъжете в кухнята сервираха основно ястие от лозови сарми с нахут и дърпано агнешко месо, приготвено по бавна технология с отлично подбран букет от билки, речен син рак с пролетна туршия. За десерт гостите се насладиха на нетрадиционен чийзкейк с домашно приготвен конфитюр от вишни.

След големия интерес към първото им събитие, Men in the Kitchen споделиха, че подготвят серия от подобни мероприятия, на които ще представят свои авторски менюта, комбинирани със забавления. Те ще бъдат ежемесечни, в нетрадиционни ресторанти и ще бъдат нещо повече от готвене. Концепцията на триото е да събират отделни хора, които имат една страст, и тя е любовта към кулинарията. В допълнение, те обещаха „да направим така, че хората да изпитат част от тези предизвикателства, които ние сме изпитали на кулинарната арена.“

На полуфинала на шоуто успяха да се класират Цветомира Ванчева, Лъчезара Павлова, Станислав Райчев и Николай Немигенчев. Утре още един от тях ще отпадне, а във вторник (29 май) ще бъде избран победителят в MasterChef.

Цветомира Ванчева, Лъчезара Павлова, Станислав Райчев и Николай Немигенчев, които спечелиха своите места на полуфинала на MasterChef.
Цветомира Ванчева, Лъчезара Павлова, Станислав Райчев и Николай Немигенчев, които спечелиха своите места на полуфинала на MasterChef.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.